Stillingsannonser

Vil du være med på å bygge opp BIM som fagfelt hos et av verdens største selskaper?

Vi søker nå etter en dyktig og engasjert person som vil ta ansvar for å bygge opp BIM som et nytt og viktig fagfelt hos Siemens Mobility. Bane NOR har tildelt Siemens en kontrakt for levering av digitalt signalanlegg (ERTMS) for jernbanen i Norge. Gigantutbyggingen skal rulles ut over hele landet, og sørge for at norsk jernbane får ny og innovativ teknologi med digitale løsninger. Kontrakten ble vunnet i sterk konkurranse med andre globale aktører, og blir den største enkeltleveransen for Siemens i Norge noensinne. Siemens Divisjon Mobility sørger for elektrisk og sømløs transport av mennesker og gods verden over, og er en ledende leverandør til samferdselssektoren i Norge. Vi leverer produkter og systemer til bane og vei. Vi har levert signalanlegg til blant annet Gardermobanen, Asker, Lysaker og Sandvika for Bane NOR, t-banenettet i Oslo samt til LKAB i Narvik. I tillegg har vi levert store deler av fjernstyringssystemet for Bane NOR. Vi er også stolt leverandør av de nye T-banevognene i Oslo. Befolkningsvekst og urbanisering gir økende etterspørsel etter våre innovative og miljøvennlige løsninger, og vi ønsker derfor å utvide kapasiteten.

STORE UTFORDRINGER:

Norge skal kutte 40 prosent av sine klimautslipp før 2030, og store deler av disse kuttene vil skje i transportsektoren. Derfor vil vi de neste årene se stadig flere elektriske kjøretøy. Vi har allerede tatt et stort skritt i bilmarkedet, der flere velger elektrisk. De neste årene vil vi se en minst like stor endring innen busser, varebiler og tungtransport. Ja, til og med førerløse kjøretøy. I tillegg vil digitaliseringen gi oss intelligente trafikksystemer og en smartere kollektivtrafikk. Mobilitet blir ikke bare elektrisk — den blir sømløs og intelligent.

 

FREMTIDENS LØSNINGER:

Vi i Siemens har teknologien og løsningene for fremtidens transportbransje. Våre smarte ladesystemer vil gi elbusser strøm. Vi har utviklet løsninger for å elektrifisere tungtransporten. Nye intelligente systemer for mobilitet vil gi en mer effektiv og smartere kollektivtrafikk. Slik teknologi vil endre transportsektoren. For mer informasjon, se siemens.no/mobility.

Arbeidsoppgaver: 

  • Utvikle og implementere en BIM-strategi for selskapet
  • Bygge opp BIM som et nytt fagfelt
  • Utvikle kompetansen og lære opp andre ansatte som er interessert i BIM
  • Ta ansvar for rutiner og manualer for BIM i våre systemer og prosesser
  • Være en faglig støtte og veileder for BIM i prosjektene
  • Bidra med prosjektering
  • Tverrfaglig koordinering mot øvrige fag (elektro Signal, KL, strømforsyning)
  • Teknisk tegning i AutoCAD
  • Andre oppgaver kan også bli tillagt stillingen, så som teknisk kontroll og bistand ifm idriftsetting av anlegg
  • Noe reiseaktivitet må påregnes

 

DIN ERFARING OG BAKGRUNN:

Vi tror den rette kandidaten har høyere utdannelse innen elektro/elkraft med gode IT-ferdigheter og solid erfaring med Autodesk sine produkter. Du er en ansvarsbevisst person som arbeider systematisk og selvstendig med et sterkt ønske om å utvikle deg videre innen BIM. Fagbrev Gr. L og erfaring fra anleggsvirksomhet vil være en fordel. Gode språkferdigheter på norsk og engelsk er et krav.

 

VI TILBYR en jobb med store faglige og personlige utviklingsmuligheter i et trivelig miljø som preges av høy yrkesstolthet og stor faglig tyngde. Du vil å få varierte arbeidsoppgaver med gode muligheter til å forme din egen hverdag. Vi tilbyr konkurransedyktige betingelser, men den viktigste grunnen til å velge Siemens er at du lar deg engasjere. Siemens vil gi deg muligheten til å jobbe i et miljø med innovative løsninger og ny teknologi, være en del av et inspirerende og utfordrende arbeidsmiljø og å delta i alt fra mindre til store prosjekter hvor moderne teknologi påvirker menneskers hverdag, miljø og fremtid.

 

TA KONTAKT

Rekrutteringsrådgiver Terje Strøm i Link International, tlf 91144511

Send kortfattet søknad på norsk merket «BIM tekniker» med vedlagt CV til: strom@linkinternational.no